Nieuws

Werksessie elektrische fietsen

  

Op 27 september richtte de Circulaire Aankopers zich op het aankopen van elektrische fietsen. Welke duurzame keuzes kunnen we maken?

Verslag werksessie 'Een bestek vol hergebruik' 21/05

Op donderdagvoormiddag 21 april kwamen ‘de circulaire aankopers’ opnieuw samen. We verdiepten ons in een belangrijke strategie van het circulair aankopen: Het integreren van hergebruik in je bestekken.

Werksessie 'Een bestek vol hergebruik' op 21/04

Op donderdag voormiddag 21 april komen ‘de circulaire aankopers’ opnieuw samen. We verdiepen ons nu in een strategie van het circulair aankopen: Het integreren van hergebruik in je bestekken.

En er is meer. In de namiddag kan je dankzij de VVSG en het Cradle2Cradle platform deelnemen aan een C2C lunch en een vragenuurtje met een jurist/expert duurzaam aankopen!

Werksessies Circulair Aankopen 21/01

De Circulaire Aankopers brengt vraag en aanbod samen. Lokale besturen met een aankoopwens en leveranciers met een interessant aanbod. Samen met ervaringsdeskundigen bekijken we de circulaire mogelijkheden in Vlaanderen en brengen we drempels in kaart. 
     
Drie 'circulaire aankopen' werden geselecteerd om van naderbij te bekijken:
  • De stad Hasselt centraliseert in de nabije toekomst haar diensten in een gebouw en zit met vragen ivm kantoorinrichting.

Project 'De Circulaire Aankopers' in de startblokken

BBL startte op 1 augustus met het project 'De Circulaire Aankopers'. De website staat klaar, de oproep naar de gemeenten is de deur uit. Wordt dus vervolgd ...